امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اشنایی با نرم افزار های مهندسی مکانیک
#1
Bug 
سلام در اینجا به تناوب اطلاعاتی رو در رابطه با نرم افزار های مورد استفاده در رشته مهندسی مکانیک بیان می کنم
AutoCad: معرفی نرم افزار AutoCad : [تصویر:  acadarch2010a.jpg] نام نرم‌افزاری است که برای ترسیم نقشه های مهندسی و صنعتی به کار می‌رود.این نرم افزار از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است. کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو و سه بعدی را دارند.در طراحی های صنعتی ، مکانیکی و قطعه سازی نیاز شدیدی به نرم افزارهای طراحی مناسب وجود دارد ، سال هاست که فعالان طراحی قطعات از نرم افزار اتوکد برای طراحی و رسم قطعات مکانیکی استفاده می کنند .
این نرم افزار به عنوان یکی از پایه ای ترین نرم افزارهای مهندسی مکانیک در تمام شاخه ها مطرح می باشد .
این نرم افزار یک مدل ساز دو و سه بعدی است که یادگیری ساده و محیط دوستانه ( User friendly ) ، آن را به یکی از اولین نرم افزارها برای شروع فعالیت دانشجویان مکانیک در زمینه طراحی تبدیل کرده است.
در شاخه تاسیسات مکانیکی برای طراحی دو بعدی ، ایجاد نما و پلان از نقشه های اولیه ، اجرایی و ازبیلت ، فلو دیاگرام موتورخانه و در ویرایش جدید این نرم افزار برای ایجاد کتابخانه های تجهیزات و قطعات و تهیه جدول مشخصات فنی از آن استفاده می شود .
همچنین بسیاری از نرم افزار های دیگر در زمینه تاسیسات و مخصوصاً مدلسازها در محیط این نرم افزار فعال هستند یعنی برای کار با آنها باید ابتدا در این نرم افزار تبحر داشت.
نرم افزار AutoCAD Mechanical 2010 ویژه طراحی قطعات مکانیکی
شرکت Autodesk برای تطبیق هر چه بیشتر ابزارها و امکانات نرم افزارهای خود با نیازهای صنعت اقدام به تولید نرم افزار AutoCAD Mechanical 2010 کرده است . این برنامه علاوه بر دارا بودن تمامی امکانات نرم افزارAutoCAD ابزارهای بسیار بهینه شده ای برای طراحی های صنعتی و مکانیکی دارد .
نرم افزار AutoCAD Inventor 2010 ویژه طراحی قطعات صنعتی
نرم افزار AutoCAD Inventor 2010 برنامه ای برای طراحی و ساخت طرح سه بعدی قطعات و ماشین آلات صنعتی می باشد ، از طریق ابزارها و امکانات بی نظیر این نرم افزار می توانید به راحتی به تولید نمای سه بعدی قطعه دلخواه خود بپردازید .
از دیگر کاربردهای این نرم افزار می توان به امکانات قوی آن در زمینه مدل سازی سه بعدی قطعات اشاره کرد تا بر اساس آن به ساخت قالب و تولید قطعه پرداخت . نرم افزار طراحی و ترسیم نقشه های مکانیکی و لوله کشی AutoCAD MEP 2010شرکت Autodesk سازنده نرم افزار اتوکد ، به منظور تطبیق هر چه بیشتر نرم افزارهای طراحی کامپیوتری ( CAD) ، منطبق با نیازهای مهندسان و طراحان سیستم های مکانیکی ، الکتریکی و لوله کشی نرم افزار AutoCAD MEP 2010 را روانه بازار کرده است .
این نرم افزار از اینترفیس آشنای AutoCAD استفاده می کند ، اما امکانات و ابزارهای آن به شکل فوق العاده ای برای طراحی و نقشه کشی سیستم های مکانیکی ، الکتریکی و لوله کشی طراحی شده است .
نرم افزار اتوکد 2010 نسخه MAP 3Dنرم افزار AutoCAD ویرایش های متفاوتی را برای تطبیق با نیاز مهندسان و کارشناسان رشته های مختلف تهیه و ارائه کرده است . و در این بین نقشه برداران ، جغرافی دانان ، افراد حرفه ای در زمینه GIS و در کل افرادی که با نقشه های مقیاس بزرگ و سه بعدی محیط ها کار می کنند ، فراموش نکرده و برای این افراد نسخه MAP 3Dنرم افزار اتوکد 2010 را تهیه کرده است .نرم افزار AutoCAD Revit Structure 2010 ویژه طراحی ساختمانیکی از نیازهای مهندسان محاسب و طراحان ساختمانی ایجاد یک طرح کلی و یا ساختاری از ساختمان مورد نظرشان می باشد که بر اساس آن می توان به برآورد و جمع آوری بودجه ، تخمین میزان نیروی کار مورد نظر ، بر آورد نوع مصالح لازم و مواردی از این دست پرداخت .نرم افزار AutoCAD Revit Structure Suite 2010 می تواند به راحتی چنین طرحی را از یک ساختمان ایجاد کند . نرم افزار AutoCAD Architecture 2010 ویژه معماراناین نرم افزار ویژه طراحی سریعتر ، نقشه های معماری تهیه شده است ، نرم افزار AutoCAD Architecture 2010 دارای همان ظاهر نرم افزار اتوکد است اما با امکانات بسیاری برای راحتی بیشتر طراحان نقشه های ساختمانی و معماران .
هر چند این نرم افزار ابزارها و امکانات جدیدی برای ترسیم نقشه های ساختمانی دارد ، اما افرادی که حتی کمی با نرم افزار اتوکد کار کرده باشند می توانند به راحتی با این نرم افزار به طراحی و نقشه کشی بپردازند .
معرفی نرم افزار adams:یکی از قوی ترین ( و شاید بی رقیب ترین ) نرم افزار های موجود در صنعت و حتی در مراکز تحقیقی، نرمافزار
Adams ،MSC است. این نرم افزار حدود 25 سال پیش
توسط جمعی از نخبگان دانشگاه میشیگان به نگارش در آمد و تا به امروز توانسته استجایگاه قابل توجهی در صنعت به دست آورد.این نرم افزار با قابلیتهای بسیار متنوع و بالای خود، مهندسان را در ایجاد ، آزمایش ،بررسی و بهینه کردن طرح های سیستم های مکانیکی قبل از رسیدن به پیش ساخت فیزیکییاری می کند. با بهره گیری از بخش های مختلف در نظر گرفته شده در این نرم افزار، میتوان با شبه سازی حرکتی سیستم مکانیکی، تست سینماتیکی سیستم، اندازه گیری نیرو هایوارد بر اتصلات،Clearance ها و بر خوردها، اندازهموتور و عملگر و... ، عمر قطعه در چرخه ی کاری را تعیین نمود و مکان دهی قطعات رابه صورت بسیار دقیقی انجام داد. همچنین بررسی کنترلی و ارتعاش سیستم ها و امکانانجام تست ها برای قطعات قابل انعطاف از امکانات منحصر به فرد گنجانده شده در اینمجموعه است.
نرم افزار Adams
به سه بخش تقسیم می شود
:
1)بخش اصلی یا مرکزی نرم افزار
2)بخش فرعی موضوعی
3)بخش مختص صنعت
البته قسمت دیگری به نام قسمت رابط نیز برای تبدیل و یا حتیaddins کردن برنامه به نرم افزار های دیگر (مثلMATLAB ،CATIA ،Pro،Ansys و...) وجود دارد.
بخش اول نرم افزار که هسته ی اصلی آن نیز به شمار می رود، از سه بخش تشکیل می شود:
Adams/view :
این بخش شامل مدلسازی سه بعدی، تعریف قید ها ومفصل های مختلف، انیمشن سه بعدی، نمایش نیروها، جابه جایی ها و تنش های مدل،Export نتایج به شکل های استانداردFatige ،FEA و...میباشد.
Adamas/Solver :
این بخش عهده دار حل عددیسیستم دینامیکیطراحی شده (با استفاده از روش اولر- لاگرانژ ) در بخش های مختلف است. قابلیت جالباین بخش، حل معادلات غیر خطی با استفاده از حل کننده های مختلفاست.در نسخه های قدیمی نرم افزار، از کلاس هایFortran
در حل معادلات استفاده می شد که در سیستمهای پیچیده، موجب کند شدن شبه سازی می شد ( با این حالAdams همواره دارای سریع ترین حل کننده های عددی نسبت بهرقبای خود بوده است). اما از نسخه 12 نرم افزار به بعد، به تدریج کلاس های پر سرعت++ C
استفاده شدند که در آخرین نسخه به کمال خود رسیدهاند به طوری که سرعت حل در آن ها به 5 تا 7 برابر این سرعت در نسخه های پیشین میرسد . اهمیت این موضوع هنگامی آشکار می شود که سیستم پیچیده ای نیاز به شبیه سازی ویا بهینه سازی داشته باشد. به طوری که سیستمی که در گذشته در 20 ساعت اجرا می شد،در حال حاضر در کمتر از 5 ساعت شبیه سازی می شود. نکته ی دیگر، بهره گیری نسخه یجدید نرم افزار از روش جدیدHHTبرای حل معادلاتدینامیکی است. این روش به طور مستقیم بدون تبدیل معادله ی مرتبه ی دو به مرتبه ییک، معادلات را حل می کند.
قابلیت دیگر موجود در نرم افزار، بهره گیری از قابلیت های برنامه نویسی در این بخشاست.
Adams/Postprocessor :
این بخش از نرم افزار، نتایج به دستآمده از بخش های مختلف را نمایش می دهد. نمایش به صورت نمودار های سرعت، شتاب و... ، کانتور های المان محدود وFlexible Bodies ، نمایشنمودار های پردازش سیگنال وSignal Processing و... ازتوانایی گنجانده شده در نرم افزار است.بخش دوم نرم افزار شامل زیر بخش های مختف در زمینه های مختلف مهندسی مکانیک است. هر یکاز این زیر بخش ها، به کمک هسته ی اصلی نرم افزار، قابلیتهای طرح را به وسیله یاضافه کردن خاصیت جسم غیر صلب به مدل، بالا می برند. از جمله این قابلیت ها می توان
به سنسورها، عملگرهای کنترلی و هیدرولیکی، خواص ارتعاش و... اشاره کرد. در بخش سوم، این نرم افزار با استفاده از
قابلیت برنامه نویسی موجود در هسته، اقدام به تولید شبهGUI هایی برای انجام کارهای اختصاصی موجود در صنایعی چوناتومبیل، هوا، فضا و راه آهن کرده است. این بخش به مهندسان اجازه می دهد که طرح خودرا با بخش های پیش فرض استاندارد موجود درنرم افزار، به سرعت آزمایش کنند.

Visual Nastran
یکی ازنرم افزارهای تحلیلی مهندسی مکانیک می باشد که توسط شرکت MSCتهیه شده است و امکان شبیه سازی مکانیزم ها و انجام تستهای دینامیکی ،تحلیل تنش وکرنش بر اساس معیار(Von-Mises)و تحلیلهای حرارتی درفضای آن فراهم شده است ،درواقع این نرم افزارنسخه تکامل یافته نرم افزارمعروفWorking Model می باشدکه پس ازرفع محدودیتهائی که کاربرانWorking Model با آن دست به گریبان بودند و همچنین افزودن چندقابلیت ویژه ( علاوه برتحلیل دینامیکی) بعنوان یک نرم افزار تحلیلی کامل درمیان نرم افزارهای مشابه خود نمائی می کندبرخی ازقابلیتهای این نرم افزار به شرح ذیل می باشد:
امکان اعمال شرایط طبیعی (و درموارد خاص شرایط آزمایشگاهی) برروی مدل تحلیلی مانند :اعمال شتاب جاذبه ، تعریف مقادیری برای ضریب اصطکاک و ضریب جهندگی و...
امکان بررسی برخورد فیزیکی مدلهای تحلیلی
قابلیت مدلسازی وتحلیل مکانیزمهای شامل نوارنقاله ، چرخدنده ، تسمه و قرقره امکان انتقال مدلهای طراحی شده درمحیط نرم افزارهایی همچون:SolidEdge ، pro/Engineer، MechanicalDesktop، SolidWorks ،به فضای کاری این نرم افزاربصورت مستقیم وبدون نیازبه تبدیل فرمتها توسط کاربر قابلیت عملکرد قیدها بر حسب نیاز کاربر امکان تحلیل تنش(Stress Analysis)
بررسی پدیده کمانش(Buckling)
امکان اعمال انواع بار های استاتیکی و دینامیکی
امکان بررسی مدل تحلیلی از دیدگاه ارتعاشات قابلیت انجام تحلیل حرارتی امکان ارتباط با نرم افزارهایMatlab,Excle
موارد کاربردMSC Visual Nastran:
قابل استفاده برای اساتید و دانشجویان فنی و مهندسی مکانیک , مهندسی رباتیک , مهندسی پزشکی عمران , قالب سازی , ساخت و تولید و...همچنین برای اسا تید و دانشجویان علوم پایه از قبیل فیزیک و ریاضی در دروس فیزیک عمومی 1 , توابع ریاضی , حرکت اجسام نیروی اصطکاک , برخورداجسام و ... می تواند کاربرد داشته باشد.
تعیین برخی از خصوصیات مواد درNastran MSC Visual:
برای یک حجم سه بعدی می توان خصوصیات زیر را با انتخاب ماده مورد نظر بوسیله نرم افزار و برای یک جسم دلخواه و فرضی تعیین کرد:
ضریب فنریت برای اجسام
ضریب حرارتی مواد
ضریب اصطکاک برای اجسام
ضریب مقاومتی مانند مدول یانگ و....
تعیین وزن و چگالی مواد و اجسام تعیین و تغییر مرکز جرم اجسام تعیین سرعت خطی وزاویه ای آنالیز و تحلیل تنش احجام اعمال نیرو , گشتاور , تکیه گاه و... برای تحلیل تنش مقاومتی اجسامکاربرد نرم افزار در صنعت
این نرم افزار در صنایع مختلف بعنوان یک سیمولاتور یا شبیه ساز بسیار قوی بکار میرود در زیر به چند مورد از کاربرد این نرم افزار در صنعت اشاره شده است:در مهندسی هوا- فضا : در پرتاب یک موشک به یک هدف مشخص لازم است که سه پارامتر زاویه اولیه موشک , سرعت اولیه و وزن آن مورد توجه قرار گیرد که با تغییر هر یک از موارد فوق و شبیه سازی آن در نرم افزار می توان مدل , زاویه وسرعت مورد نظر را تعیین کرد و این امر موجب صرف جویی در ساخت و تست این موشک می شود.شبیه سازی خطوط تو لید مورد استفاده در صنایع مختلف تولیدی وقطعات قبل از تولید و یا تغییر ویژگی های خطوط تولید و قطعات و مشاهده تغییرات ایجاد شده در آن بوسیله این نرم افزار که این امر موجب کاهش چشمگیر هزینه های تولید می شود.ساخت چرخدنده های درگیر : در صنعت ساخت و تست چند چرخ دنده درگیر مشکل میباشد که آیا این چرخدنده ها نسبت به هم میتوا نند کار کنند یا گیرپاژ میشود و...
برخی دیگر از شبیه سازی های معمول این نرم افزار در زیر ارائه شده است:
شبیه سازی حرکت یک بیل مکانیکی
شبیه سازی مدل یک پیستون شبیه سازی مدل چرخد نده خورشیدی مهندسی رباتیک و قید گذاری:
در مهندسی رباتیک قید گذاری و شناخت قیدها و درجات آزادی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این نرم افزار با قیدهای مختلفی که دارد از جمله قیدهای ثابت , محوری, دورانی , فنری و ... میتواند کمک شایانی در طراحی و ساخت مکانیزم ها و ربات ها داشته باشد.
در پایان هر عملیات شبیه سازی می توان اطلاعات حاصل از شبیه سازی را بصورت نمودار و یا بصورت عددی مشاهده کرد.


به فروشگاه من سر بزنید  http://iransoftware.esam.ir

پاسخ


 سپاس شده توسط mahdi.323 ، Dash @li ، vahid ، omg


پیام‌های داخل این موضوع
اشنایی با نرم افزار های مهندسی مکانیک - توسط mrmtaha - 02-22-2014، 12:43 PM

موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Bug اشنایی با گرایش حرارت و سیالات mrmtaha 0 4,573 01-30-2014، 02:19 AM
آخرین ارسال: mrmtaha

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:

فیلم های آموزشی مهندسی مکانیک - به زبان فارسی

بر روی موضوع مورد نظر خود کلیک کنید

آموزش پنیوماتیک آموزش نرم افزار Fluidsim آموزش ریخته گری با ProCast
آموزش کنترل صنعتی آموزش نرم افزار PDMS آموزش نرم افزار کامسول Comsol
آموزش شکل دادن فلزات آموزش نرم افزار Moldflow آموزش ماشین کاری با EdgeCAM
آموزش طراحی کنترل مقاوم آموزش Working Model آموزش پدیده انتقال در کامسول
آموزش حل معادلات دینامیکی آموزش نرم افزار LogoPress آموزش کنترل فعال با رویکرد فازی
آموزش تحلیل المان محدود آموزش‌های رایگان آموزش ریخته گری با ProCast