انجمن تخصصی مهندسین مکانیک
محاسبات بار سرمايي - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن تخصصی مهندسین مکانیک (http://forum.semeng.ir)
+-- انجمن: دروس دوره کارشناسی (http://forum.semeng.ir/forum-17.html)
+--- انجمن: دروس تخصصی (http://forum.semeng.ir/forum-51.html)
+---- انجمن: طراحی سیستم های تبرید وسرد خانه (http://forum.semeng.ir/forum-60.html)
+---- موضوع: محاسبات بار سرمايي (/thread-1343.html)



محاسبات بار سرمايي - Dash @li - 07-07-2014

محاسبات بار سرمایی
 
بار سرمایی
 
بار سرمایی دستگاههای تبرید صرفا از يک منبع حرارتي حاصل نمي شود بلکه حاصل چندين منبع حرارتي مختلف است. عمده ترين منابع حرارتي که به فضاي سردشونده بار وارد مي کنند عبارتنداز :
 
1-  

حرارت ورودي از ديواره ها و ساير سطوح به داخل فضاي سرد شونده.
 
2-  

حرارت ورودي از طريق تشعشع از شيشه ها يا ساير مواد شفاف.
 
3-  

حرارت حاصل از هواي گرم ورودي از دربهاي باز يا درز پنجره ها و درها.
 
4-  

حرارت حاصل از محصولات گرم ورودي به فضا.
 
5-  

حرارت حاصل از افراد داخل فضا.
 
6-  

حرارت حاصل از هريک از وساي مولد حرارت واقع در داخل فضا، مانند موتورهاي الکتريکي، لامپها، تجهيزات الکترونيک، قهوه جوش ها، مو خشک کن، لوله هاي بخار و ...
 
زمان کار تجهيزات تبريد
 
به دليل برفک زدن اواپراتورها و نياز به برفک زدايي، طراحي سيستمهاي تبريد براي کار مداوم 24 ساعته امکان پذير نمي باشد. هواي عبوري از روي کويل سردکن، تا دمايي پايين تر از نقطه شبنم سرد شده و رطوبت آن روي سطح کويل، تقطير مي شود. در صورتي که دماي سطح کويل از دماي انجماد آب بيشتر باشد رطوبت تقطير شده به داخل تشتک تقطير ريخته و از طريق لوله تخليه از فضاي سرد خارج مي شود. ولي هنگامي که دماي کويل سرد از دماي انجماد آب کمتر باشد رطوبت تقطير شده به برفک تبديل و به سطح کويل مي‌چسبد و در نتيجه موجب جمع شدن برفک روي کويل مي شود. چون تجمع برفک بر روي سطح کويل آن را از نظر حرارتي عايق کرده و ظرفيت سرمايي را کاهش مي دهد بايد با افزايش دماي سطح کويل تا دمايي بالاتر از نقطه انجماد آب و نگهداشتن آن در همان دما، متناوباً برفکها را ذوب نمود تا کليه برفکهاي روي کويل آب شده و از طريق لوله تقطير فضاي سرد را ترک نمايد.
 
يکي از روشهاي برفک زدايي کويل، خاموش کردن کمپرسور و گرم شدن اواپراتور تا دماي محيط مي باشد که آن را برف زدايي سيکل خاموش مي نامند.
 
در صورتي که محاسبه بار تبريد براساس 24 ساعت امکان پذير نباشد، بار مستقيماً برحسب کيلو وات تعيين و در ضريب مناسبي ضرب مي شود تا براي زمان کار مورد نظر تصحيح گردد. مثلاً هنگامي که زمان کار تجهيزات در هر شبانه روز 16 ساعت باشد بار تبريد برحسب کيلو وات در 5/1 (حاصل تقسيم 24 بر 16 ) ضرب مي شود. به اين ترتيب ظرفيت تجهيزات تبريد 50% افزايش مي يابد تا بتوانند بار حرارتي 24 ساعته را در مدت 16 ساعت جا به جا نمايند. از رابطه زير مي توان ضرايب مشابه براي سار زمانهاي کار مورد نظر را محاسبه نمود.

http://s5.picofile.com/file/8128974926/1_%D8%AA%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%AF.pdf.html



RE: محاسبات بار سرمايي - bijan darbari - 07-07-2014

بهترین مرجع فارسی تو این زمینه کتاب تاسیسات طباطبایی هستش.
نرم افزار کریر هم این محاسبات رو به سادگی انجام میده.
البته یک سری نرم افزار های فارسی هم برای این منظور وجود دارن ولی پولی هستن.